logo

Rosian Vasiloi, eliberat de la șefia Poliției de Frontieră


https://www.ipn.md/ro/rosian-vasiloi-eliberat-de-la-sefia-politiei-de-frontiera-7965_1100680.html

Rosian Vasiloi a fost eliberat din funcția de șef al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, în baza cererii depuse. O hotărâre în acest sens a fost aprobată de Guvern la propunerea Ministerului Afacerilor Interne, transmite IPN.

Premierul Dorin Recean a anunțat că vor urma demisii după incidentul din 5 noiembrie, când un cetățean al Azerbaidjanului a părăsit neautorizat zona de securitate din Aeroportul Internațional Chișinău. Bărbatul a fost reținut a doua zi în apropierea Ambasadei Azerbaidjanului la Chișinău, de unde la scurt timp a fost preluat și prezentat organului de competență în vederea efectuării acțiunilor de urmărire penală ce se impun. Ulterior, străinul a fost îndepărtat de pe teritoriul Republicii Moldova.

Incidentul vine după cel din 30 iunie, când un polițist de frontieră și un angajat al securității aeroportuare au murit împușcați de către un cetățean al Tadjikistanului căruia i s-a refuzat intrarea în Republica Moldova. În timpul însoțirii sale pentru a fi returnat, agresorul l-a imobilizat cu o lovitură pe polițistul de frontieră, i-a sustras arma și a deschis focul.