logo

România va acorda sprijin tehnic pentru implementarea legislației europene în Moldova


https://www.ipn.md/ro/romania-va-acorda-sprijin-tehnic-pentru-implementarea-legislatiei-europene-in-7965_1033163.html

România va sprijini Moldova în identificarea soluțiilor efective în procesul de transpunere a legislației și armonizării cu cea a Uniunii Europene, pentru a evita anumite greșeli de implementare semnalate României de către Comisia Europeană. Despre aceasta a comunicat agentul guvernamental pentru Curtea de Justiție a Uniunii Europene, Răzvan Horațiu Radu, subsecretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe din România, la întrevederea cu directoarea Centrului de Armonizare a Legislației din Republica Moldova, Natalia Suceveanu, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Justiției, oficialii au subliniat caracterul privilegiat al relațiilor dintre Moldova și România, evidențiate prin formatul de colaborare strategică la nivelul Comisiei mixte interguvernamentale România-Moldova pentru integrare europeană.

Ca rezultat al procesului de armonizare legislativă este important să existe un cadru legislativ adecvat, articulat și conform, atât intereselor naționale, cât și exigențelor legislației europene, a declarat Răzvan Horațiu Radu.

Potrivit noilor modificări legislative, Planul Național de Armonizare a Legislației a fost integrat într-un Plan de Acțiuni unic al Guvernului pentru implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, iar Centrului de Armonizare a Legislației din Moldova i-a revenit rolul coordonării măsurilor de transpunere a legislației UE.