Riscurile şi ameninţările din partea regimului transnistrean încă persistă, deputat
https://www.ipn.md/ro/riscurile-si-amenintarile-din-partea-regimului-transnistrean-inca-persista-deput-7965_996637.html
Riscurile şi ameninţările din partea regimului transnistrean încă persistă, iar guvernarea constituţională a Republicii Moldova mai are mult de muncit pentru a le depăşi. Declaraţia a fost făcută pentru Info-Prim Neo de către vicepreşedintele Comisiei securitate naţională, apărare şi ordine publică, deputatul Alexandru Cimbriciuc, transmite Info-Prim Neo.
La o şedinţă cu uşile închise, miercuri, comisia a solicitat Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS) informaţii cu privire la declaraţiile recente ale reprezentantului special al Tiraspolului la Moscova, Mihail Bergman. Acesta a spus în cadrul unui interviu că, după arestarea fostului preşedinte al băncii centrale din regiunea transnistreană, Oxana Ionova, mai mulţi politicieni din Chişinău, Tiraspol şi Moscova au început să se agite, căci prin intermediul acestei bănci ar fi fost spălaţi bani.
„A fost invitat reprezentantul SIS, am vrut să aflăm despre declaraţiile lui Mihai Bergman. Am primit nişte răspunsuri din care am înţeles că acesta a făcut expuneri eronate”, a menţionat Alexandru Cimbriciuc.
Valentin Dediu, vicedirector SIS, a spus după şedinţă că a informat membrii comisiei referitor la situaţia actuală din regiunea transnistreană. „Scopul principal rămâne cel de a reintegra ţara. Am discutat despre ce urmează să facem şi care vor fi acţiunile organelor constituţionale pentru a atinge acest scop. Cât ţine despre declaraţiile lui Bergman, până acum nu s-a confirmat nimic. Este nevoie de verificat unele declaraţii, dar nu pe toate avem posibilitatea să le verificăm”, a declarat vicedirectorul SIS.
Anterior, deputatul neafiliat Mihai Godea a cerut organizarea unei şedinţe închise a Parlamentului în care să se prezinte un raport cu privire la tot ce se întâmplă în regiunea transnistreană.