logo

Rezultatele din sesiunea de bază a bacalaureatului sunt afișate, începând de astăzi, la centrele de BAC


https://www.ipn.md/ro/rezultatele-din-sesiunea-de-baza-a-bacalaureatului-sunt-afisate-7967_1105398.html

Rezultatele din sesiunea de bază a bacalaureatului sunt afișate începând de astăzi, 27 iunie, la centrele de bacalaureat. Candidații care nu sunt de acord cu notele obținute pot depune contestații la centrele de bacalaureat, între orele 9.00–18.00, în perioada 27-28 iunie, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educației, pentru examinarea contestațiilor vor activa 18 comisii, în care vor fi încadrați circa 220 de profesori evaluatori. Constituirea comisiilor pentru sesiunea de bacalaureat iunie 2024 a fost aprobată de Comisia Națională de Examene (CNE).

La fel, în perioada 27-28 iunie, fiecare candidat își va putea vedea online notele obținute și testele verificate la adresa bac.gov.md, în baza unei parole oferite de instituția de învățământ în care și-a făcut studiile.

Rezultatele finale ale sesiunii de bază vor fi anunțate, după examinarea contestațiilor, la data de 4 iulie, în centrele de bacalaureat.

Sesiunea de bacalaureat 2024 s-a desfășurat în perioada 4-21 iunie, în 93 de centre din întreaga țară. În sesiunea de examen au fost înscriși circa 18,8 mii de candidați, dintre care 2,5 mii sunt candidați restanțieri din sesiunile anterioare.