logo

Reprezentanții mai multor federații sportive își exprimă sprijinul pentru Ion Ceban


https://www.ipn.md/ro/reprezentantii-mai-multor-federatii-sportive-isi-exprima-sprijinul-pentru-ion-ce-7965_1042032.html

Reprezentanții mai multor federații sportive își exprimă sprijinul în cel de-al doilea tur de scrutin în capitală pentru candidatul Partidului Socialiștilor, Ion Ceban. În opinia acestora, anume candidatul PSRM este cel care a acordat o atenție sporită domeniului sportului și, cu siguranță, va contribui și în continuare la dezvoltarea acestei ramuri.

Într-o conferință de presă la IPN, reprezentantul Federației de Powerlifting în Moldova, Anatolie Pecerschi, a declarat că de primar depinde cum se va dezvolta și domeniul sportului. Potrivit lui, Ion Ceban a dat dovadă de implicare și, deja de trei ani, Federația de Powerlifting beneficiază de ajutor, iar sportivii de top au obținut acces la arena internațională. De asemenea, au fost desfășurate două campionate naționale, cu sprijinul lui Ion Ceban și al colegilor săi.

„Pe data de 3 iunie vor avea loc alegeri. Noi am decis pe cine îl vom vota și credem că fiecare trebuie să se aprecieze, dacă ne dorim în oraș un gospodar, dacă ne dorim o persoană care să susțină sportul și să oprească distrugerea totală a obiectivelor sportive din oraș. Trebuie să înțelegem că sportul nu reprezintă doar prestigiul țării, dar reprezintă și sănătatea generațiilor tinere. Cred că trebuie să susținem acest candidat – Ion Ceban”, a notat Anatolie Pecerschi.

Vladimir Chiseliov, membru al Federației de Volei din Moldova, a declarat că sportul, nu doar voleiul, se află într-o stare deplorabilă. Nu sunt suficiente săli de antrenament, terenuri etc. Dacă cetățenii își vor da votul pentru un bun gospodar, cum este candidatul PSRM, Ion Ceban, domeniul sportului va fi susținut, iar sportivii vor reuși să obțină rezultate nu doar acasă, dar și pe arenele internaționale, spune sportivul.

Rustam Alimov, președintele asociației obștești „Clubul Sportiv de lupte”, a menționat că Ion Ceban a ajutat, nu o dată, la desfășurarea cantonamentelor și plecarea sportivilor peste hotare la campionate. A contribuit la reparația sălii de sport pentru a asigura copiilor și sportivilor condiții decente pentru practicarea sportului de performanță. „Îndemn toată lumea să iasă la vot pe data de 3 iunie și să facă o alegere corectă, inclusiv pentru viitorul tinerilor. Noi am făcut alegerea și știm pe cine îl vom vota”, spus tânărul.

Victor Golovicichin, reprezentant al Federației de Motosport, a declarat că, deja de cinci ani, colaborează cu echipa lui Ion Ceban și cu el personal. „Haideți să fim atenți pentru cine votăm, cui îi dăm votul, pentru că azi avem o alegere reală și aceasta trebuie să fie corectă. Noi ne-am făcut alegerea”, a mai spus Victor Golovicichin, sugerându-le votanților, pe 3 iunie, să facă alegerea în favoarea candidatului PSRM.