logo

Reprezentanţi şi simpatizanţi ai PSRM au mărşăluit pe străzile Chişinăului


https://www.ipn.md/ro/reprezentanti-si-simpatizanti-ai-psrm-au-marsaluit-pe-strazile-chisinaului-7965_1005005.html

Reprezentanţi şi simpatizanţi ai PSRM au mărşăluit, miercuri, 1 mai, pe străzile Chişinăului. Acţiunea a fost organizată cu ocazia „Zilei Internaţionale a Muncii”. Participanţii la eveniment au spus că Republica Moldova are nevoie de alţi politicieni, iar tinerii trebuie promovaţi în funcţiile de decizie, transmite IPN.

Liderul PSRM, deputatul Igor Dodon, a declarat în cadrul manifestaţiei că socialiştii vor pleda în continuare pentru organizarea unui referendum la care să fie demis primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, pentru că acesta ar lăsa capitala în mizerie.

Parlamentara Zinaida Greceanîi, ex-premier, şi-a exprimat regretul şi îngrijorarea pentru situaţia din Republica Moldova. „În situaţii mult mai dificile am ştiut să corelez veniturile şi cheltuielile bugetului de stat ca să fie posibilă majorarea aproape anuală a salariilor la pedagogi, medici, alte categorii de bugetari, majorarea pensiilor, burselor de studii, compensaţiilor”, a spus Zinaida Greceanîi, adăugând că Partidul Socialiştilor va prezenta la începutul toamnei o strategie de dezvoltare pentru Republica Moldova.

Petru Corduneanu, ex-şef al Direcţiei generale  Poliţie şi Ordine Publică a MAI, a spus că Republica Moldova se află într-un „dezmăţ” criminal şi doar prin respectarea legilor se poate construi un stat democratic, iar Oleg Lipschii, membru al executivului PSRM, a spus că sistemul educaţional şi cel se sănătate este într-o situaţie dificilă.

Potrivit socialiştilor, la acţiunile de protest au participat peste 5 mii de persoane.