logo

Renato Usatîi: Neutralitatea reprezintă garanția securității Moldovei


https://www.ipn.md/ro/renato-usatii-neutralitatea-reprezinta-garantia-securitatii-moldovei-8013_1108092.html

Neutralitatea și relațiile reciproc avantajoase cu toți reprezintă garanția securității Moldovei. De această părere este Renato Usatîi, candidatul la alegerile prezidențiale din 20 octombrie, desemnat de Partidul Nostru. Politicianul consideră că doar suveranitatea autentică poate asigura liniștea în stat și că nu este necesară aderarea la NATO, transmite IPN.

„În Moldova, NATO nu ne trebuie deloc, însă nici prezența armatei ruse nu este necesară. Întotdeauna am susținut statutul de neutralitate și, văzând ce se întâmplă în Ucraina, m-am convins că am dreptate, că nu avem nevoie nici de o bază militară americană la Mărculești și nici de o bază militară rusească. Să credem că aderarea la NATO ar rezolva toate problemele este același lucru pe care îl spun unioniștii – că pentru a crește pensiile și salariile trebuie doar să ne unim cu România. Dacă înlăturăm granița dintre cei săraci și cei bogați nu înseamnă că cei săraci vor trăi imediat bine. Așa ceva nu se întâmplă!”, a menționat Renato Usatîi într-o postare pe Facebook.

Candidatul a reiterat că prezența militară nu va aduce nimic bun, exprimând convingere că pentru Moldova principalul garant este neutralitatea. „Astăzi, peste 65% dintre cetățenii Republicii Moldova nu doresc aderarea la NATO, iar eu nu am niciun drept să merg împotriva voinței a două treimi dintre cetățenii noștri”, a declarat candidatul.

Renato Usatîi este pe poziția nr. 3 în buletinul de vot. Candidatura lui a fost înregistrată la Comisia Electorală Centrală în data de 18 septembrie.