logo

Renato Usatîi: Am votat pentru Republica Moldova fără „kulioace” și fără scheme


https://www.ipn.md/ro/renato-usatii-am-votat-pentru-republica-moldova-fara-kulioace-8008_1077264.html

„Am votat pentru o viață mai bună, pentru Republica Moldova fără „kulioace”  (pungi, n.r.), fără scheme”, a declarat candidatul Partidului Politic Partidul Nostru la prezidențiale, Renato Usatîi, după ce și-a exercitat dreptul la vot, transmite IPN.

Candidatul a venit la vot împreună cu fiica și părinții. El spune că a votat pentru ca statul să aibă grijă de toți cetățenii – și de pensionari, și de copii, așa cum are el grijă de copiii și părinții săi. De asemenea, a votat pentru ca cei care sunt în diasporă să nu-și mai sărute copii prin Skype, să fie alături de ei, acasă, și să-i poată îmbrățișa.

Potrivit candidatului, oamenii, indiferent de naționalitate și de limba vorbită, trebuie să fie uniți. Renato Usatîi a îndemnat oamenii să iasă la vot, pentru că, în opinia sa, nu poți obține schimbări stând acasă.  

Pentru validarea alegerilor este nevoie de prezența la urne a cel puțin o treime din numărul alegătorilor înscriși în listele electorale (în liste sunt 2 807 182 de cetățeni cu drept de vot). Secțiile de votare sunt deschise până la ora 21.00, iar în caz de necesitate, programul acestora poate fi prelungit cu două ore.