logo

Regulament modificat privind achiziționarea serviciilor financiare


https://www.ipn.md/ro/regulament-modificat-privind-achizitionarea-serviciilor-financiare-7966_1043304.html

Regulamentul privind achiziționarea serviciilor financiare de către întreprinderile de stat/municipale/societățile comerciale cu capital integral sau majoritar public vor fi actualizate, transmite IPN cu referire la o decizie a Guvernului, transmite IPN.

Dacă la organizarea concursului repetat de achiziții a serviciilor financiare se prezintă o sigură ofertă, concursul va continua, nu va fi suspendat. O altă modificare se referă la nomele prudențiale care trebuie să fie respectate de către băncile ce oferă serviciile financiare. În cazul necorespunderi nomelor prudențiale în perioada de la încheierea contractului de achiziție a serviciilor financiare și până la expirarea acestuia, se va purcede la rezilierea obligatorie  a concursului de achiziție a serviciilor financiare.

În proiectul de modificări se specifică faptul că situațiile de obținere a unui credit bancar nu cad sub incidența Regulamentului în cauză. Totodată în textul regulamentului este substituită noțiunea de instituție financiară prin cea de bancă, în conformitate cu Legea recentă privind activitatea băncilor din 6 octombrie 2017.