logo

Regiunea transnistreană trece la tarife unice pentru călătoria cu transportul de pasageri


https://www.ipn.md/ro/regiunea-transnistreana-trece-la-tarife-unice-pentru-calatoria-cu-transportul-de-7967_1039100.html

Începând cu anul viitor, în regiunea transnistreană vor fi instituite tarife unice pentru călătoria cu transportul de pasageri, reenunțându-se la plafoanele cu care se opera până acum, transmite IPN cu referire la presa locală.

„Până acum, transportatorii puteau stabili de sine stătător prețul unei călătorii într-o localitate sau alta, fără a depăși suma plafon. Dacă, de exemplu, în Grigoriopol călătoria costa 3 ruble, atunci în Tiraspol și Bender – 3,5 ruble. Acum se stabilește un tarif unic” , a declarat șeful direcției transport din regiune, Valeri Kuznețov. Astfel, călătoria cu transportul public pe perimetrul tuturor localităților va costa 3,5 ruble (echivalentul a aproape 4 lei).  

De asemenea, este fixat și tariful pentru călătoriile interurbane din regiune. Pentru anul 2018, acesta a fost stabilit la nivel de 56 de copeici pentru un kilometru. Pentru transportarea bagajului, cetățenii vor achita 25% din costul biletului.