logo

Regele Suediei s-a interesat de situaţia din Moldova şi contextul regional


https://www.ipn.md/ro/regele-suediei-s-a-interesat-de-situatia-din-moldova-si-contextul-regional-7965_1025339.html

Regele Suediei, Carl Gustaf al XVI-lea, s-a interesat de situaţia din Republica Moldova şi contextul regional în cadrul unei întrevederi cu preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, care se află într-o vizită la Stockholm. De asemenea, au fost abordate relaţiile de cooperare stabilite între cele două state şi expertiza acordată de către Suedia Republicii Moldova în procesul de implementare a reformelor şi integrare europeană, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Parlament, în cadrul întrevederii, Andrian Candu a menţionat că Suedia este unul dintre cei mai importanţi parteneri de dezvoltare ai Moldovei. Valoarea totală a proiectelor implementate în prezent cu sprijinul financiar al Guvernului Suediei este de circa 37 de milioane de euro.

Totodată, preşedintele Parlamentului l-a invitat pe regele Suediei în Moldova referindu-se la iniţiativa de înfiinţare a unui muzeu în localitatea Varniţa din raionul Anenii Noi acolo unde regele Carol al XII-a al Suediei a trăit timp de şapte ani.

Pentru marţi, preşedintele Parlamentului are planificată o întrevedere cu omologul său suedez, Urban Ahlin, şi cu oficiali de la Ministerul Afacerilor Externe al Suediei şi Ministerul Comerţului şi Inovaţiei.