logo

Referendumul local din Sângera nu va avea loc


https://www.ipn.md/ro/referendumul-local-din-sangera-nu-va-avea-loc-7965_1034259.html

Comisia Electorală Centrală a suspendat organizarea referendumului local din 21 mai, când locuitorii orașului Sângera, dar și cei din localitățile Dobrogea și Revaca din componența orașului, trebuiau să se expună cu privire la amplasarea în extravilanul orașului Sângera a Centrului de gestionare a deșeurilor periculoase, transmite IPN.

Hotărârea Comisiei Electorale Centrale a fost luată în baza notificării Consiliului orășenesc Sângera de către Oficiul teritorial Chișinău al Cancelariei de Stat privind încălcarea prevederilor legale la adoptarea deciziilor administrației publice din localitatea respectivă în legătură cu inițierea referendumului local.

Ministerul Mediului a anunțat Comisia Electorală Centrală despre faptul că în Sângera au avut loc consultări publice cu referire la amplasarea Centrului de gestionare a deșeurilor periculoase, iar în urma acestora, Ministerul Mediului a renunțat la intenția de a construi Centrul. La fel, autoritatea a anunţat CEC despre intenţia de identificare a unui alt teren pentru Centrul respectiv.

Crearea Centrului pentru Gestionarea Deșeurilor Periculoase este inițiativa Ministerului Mediului, care afirmă că scopul este de a îmbunătăți gestionarea deșeurilor periculoase în Republica Moldova și a reduce impactul negativ al acestora asupra mediului înconjurător și sănătății umane.