logo

Reacția MAEIE la declarațiile ministrului rus de externe de la reuniunea ministerială OSCE


https://www.ipn.md/ro/reactia-maeie-la-declaratiile-ministrului-rus-de-externe-de-7965_1101173.html

Ministrul rus al afacerilor externe, Serghei Lavrov, a declarat la reuniunea OSCE de la Skopje, că Republica Moldova ar fi un teren de confruntare între Occident și Rusia, numind-o „următoarea victimă” a politicilor antirusești. Drept reacție, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău a declarat Republica Moldova merge ireversibil pe calea europeană, iar astăzi, mai mult ca niciodată, insistă pe retragerea imediată și necondiționată a trupelor ruse din teritoriul țării, transmite IPN.

Igor Zaharov, consilierul pe comunicare al ministrului de externe Nicu Popescu, a declarat că, încă de la începutul invaziei brutale a Federației Ruse împotriva Ucrainei, în Moldova a fost resimțit întreg arsenalul de tentative de destabilizare pe care Rusia l-a declanșat împotriva statului. Declarațiile Rusiei, fie ele de astăzi sau din ocazii anterioare, se înscriu în șirul acțiunilor ostile pe care Federația Rusă încearcă să le implementeze față de Republica Moldova de-a lungul ultimilor 30 de ani. „Din fericire, în tot acest timp, statele partenere din occident ne-au fost alături, ajutându-ne să depășim cu succes aceste amenințări”, a notat consilierul.

„Luând în calcul că ministrul Lavrov a ajuns totuși la reuniunea ministerială OSCE, sperăm că mesajul nostru – clar și tranșant – va fi înțeles și de el: Republica Moldova merge,= ireversibil pe calea europeană, iar astăzi, mai mult ca niciodată, insistăm pe retragerea imediată și necondiționată a trupelor ruse din teritoriul nostru”, a mai spus Igor Zaharov, consilierul pe comunicare al ministrului de externe Nicu Popescu.