logo

Reacția familiei Guzun la acuzațiile fostului partener


https://www.ipn.md/ro/reactia-familiei-guzun-la-acuzatiile-fostului-partener-7967_1090471.html

Valeriu Guzun, fondatorul liceului „Da Vinci”, califică acuzațiile fostului partener, Adrian Balan, ca fiind aberații și falsuri. Și acestea, potrivit lui, sunt insinuate întrucât „cuiva ceva nu-i place”. Totodată, Adrian Balan, care are supărări proprii, încearcă să manipuleze opinia publică.

Într-o conferință de presă la IPN, Ion Dorogoi, avocatul companiei familiei Guzun, a menționat că acuzațiile lansare de Adrian Balan sunt nefondate. Apărătorul spune că a cunoscut familia Guzun atunci când aceasta s-a adresat după asistență juridică, în urma atacurilor săvârșite de compania al cărei fondator este Adrian Balan.

Ultimul a insinuat că sistemul de justiție este corupt, atât judecătorii, cât și procurorii. Aceste declarații au survenit în această cheie exact în momentul în care se ia o decizie care nu este în favoarea lui, aceasta fiind și irevocabilă, a precizat avocatul. „Dacă pretindem că suntem niște persoane educate, atât din punct de vedere moral, cât și din punct de vedere juridic, trebuie să ne conducem de reguli pe care le recunoaștem. Dacă venim în instanță și solicităm dreptate, dacă ne ducem la organele procuraturii și solicităm dreptate, atunci trebuie să manifestăm respect față de aceste instituții. Chiar și atunci când nu ne plac deciziile acestora”, a adăugat avocatul.

„Domnul Balan manifestă o atitudine selectivă față de instituțiile de stat, instituțiile de drept în situația în care nu i se face dreptate așa cum dorește el. Manifestă o atitudine a unui copil supărat, plin de frustrări și pretenții în privința la toți absolut. Sunt lucruri pe care urmează să le stabilească instanțele de judecată și organele de drept. Nu am să dau o apreciere faptelor lui Balan Adrian și ale complicilor săi. Pentru aceasta există procuratură și instanța de judecată”, a mai spus Ion Dorogoi.

Apărătorul afirmă că Adrian Balan insinuează fapte, în esența cărora dacă intri, analizând actele și situația în ansamblu, totul devine clar. Pe lângă aspectele juridice, apărătorul spune că Balan manifestă agresivitate în adresa sa și a clienților săi. „Noi ne aflăm într-un segment juridic. Iată pe acest segment juridic se duce lupta și se duce corect, în baza argumentelor, în baza actelor pe care le prezentăm. Nu vom coborî la nivelul domnului Balan”, a mai declarat Ion Dorogoi.

Notă: Agenția IPN oferă dreptul la replică persoanelor care se consideră vizate în știrile realizate de pe declarațiile organizatorilor prezentei conferințe de presă, inclusiv prin facilitarea organizării altei conferințe de presă în condiții similare.