logo

Publicul va fi informat despre pericolul deţinerii ilegale a armelor de foc


https://www.ipn.md/ro/publicul-va-fi-informat-despre-pericolul-detinerii-ilegale-a-armelor-7967_1030701.html

Inspectoratul General al Poliţiei lansează o campanie prin care va încerca să convingă populaţia că armele deţinute ilegal trebuie predate. Campania „Ajută Republica Moldova să devină o ţară mai sigură” este sprijinită financiar de Uniunea Europeană, şi se va desfăşurată până la mijlocul lunii decembrie anul curent, transmite IPN.

Directorul Inspectoratului General de Poliţie, Alexandru Pânzari, a declarat la conferinţa de lansare a campaniei că pentru evitarea unor eventuale incidente şi în scopul asigurării securităţii publice, Inspectoratul General al Poliţiei face apel către toţi cetăţenii să conştientizeze necesitatea predării benevole la Poliţie a armelor şi muniţiilor deţinute ilegal.

„IGP vine cu un apel către toţi cetăţenii: dacă cunoaşteţi despre locul aflării sau aţi depistat obuze, proiectile, cartuşe, arme, grenade, focoase de grenade, alte dispozitive cu destinaţie militară, precum şi mijloace explozive, să întreprindeţi imediat măsuri pentru a exclude accesul altor persoane, în special al copiilor şi să anunţaţi poliţia la telefonul: 902, a declarat Alexandru Pânzari.

Şeful Delegaţiei UE la Chişinău, Pirkka Tapiola, a declarat că pe termen scurt, scopul campaniei este să informeze cetăţenii despre metodele de legalizare şi predare a armelor deţinute ilegal. Pe termen lung, campania are ca scop creşterea nivelului de conştientizare a pericolului asociat armamentului uşor şi armelor de calibru mic.

Coordonatoarea Rezidentă ONU şi Reprezentanta Permanentă PNUD, Dafina Gercheva, a spus la evenimentul de lansare a campaniei că Republica Moldova se alătură regiunii în efortul de a sensibiliza publicul despre pericolul deţinerii ilegale a armelor de foc. Campanii similare au fost susţinute în toată regiunea datorită fondurilor Uniunii Europene.

Pe durata campaniei vor fi distribuite pliante şi afişate postere, vor fi difuzate spoturi la TV şi pe reţelele de socializare. Materialele imprimate vor fi distribuite la secţii de poliţie, clădiri guvernamentale puncte comerciale şi alte locuri publice.