logo

PSRM propune compensarea facturii la lumină pentru locuințele fără gaz


https://www.ipn.md/ro/psrm-propune-compensarea-facturii-la-lumina-pentru-locuintele-fara-gaz-7965_1044696.html

Consilierii fracțiunii Partidului Socialiștilor din Consiliul municipal Chișinău propun ca familiile ale căror locuințe nu sunt conectate la rețeaua de gaze să beneficieze în perioada rece a anului de o compensație în mărime de 40% din factura pentru curentul electric, transmite IPN.

Liderul fracțiunii PSRM, Ion Ceban, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că oamenii își instalează butelii de gaz în apartamente întrucât costurile pentru consumul de curent electric sunt foarte mari. În prezent sunt peste o sută de blocuri locative care nu sunt conectate la rețeaua de gaze. Problema există și în sectorul particular, dar și în căminele muncitorești.

„Noi propunem mecanismul de 40% pentru 42 de mii de familii, în perioada rece a anului. Aceste compensații să fie pentru consumul energiei electrice, indiferent de venitul familiilor, în toate aceste 112 blocuri pe teritoriul municipiului Chișinău”. „Da, noi putem să le spunem oamenilor să nu aibă aceste butelii, putem să le interzicem, dar fără să le oferim minim suport în această privință, inclusiv din punct de vedere financiar, nu cred că va funcționa”, a menționat Ion Ceban.

În opinia sa, pentru perioada imediat următoare va fi nevoie de câteva milioane de lei și acești bani pot fi identificați. În acest sens, a fost expediat un demers executivului municipal.