logo

PSRM îi cere lui Băsescu să nu-şi impună părerea cu privire la politica internă a Moldovei


https://www.ipn.md/ro/psrm-ii-cere-lui-basescu-sa-nu-si-impuna-parerea-cu-privire-la-politica-interna--7965_1006615.html

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) îl acuză pe preşedintele României, Traian Băsescu, că prin declaraţiile făcute în timpul vizitei la Chişinău încinge spiritele în stânga Nistrului şi sugerează ideea că regiunea transnistreană poate fi abandonată de dragul integrării Moldovei în Uniunea Europeană, notează IPN.

Într-o declaraţie de presă remisă de PSRM, socialiştii îi recomandă lui Traian Băsescu să se preocupe de integritatea teritorială a propriei ţări şi să nu-şi impună părerea cu privire la politica internă a Republicii Moldova.

PSRM reiterează faptul că anume federalizarea Moldovei poate rezolva la modul practic problema transnistreană. Regiunea transnistreană nu va accepta niciodată să revină în componenţa Republicii Moldova sub formă de raioane. Totodată,  Republica Moldova nu poate accepta ca regiunea transnistreană să devină stat independent, rupt de corpul ţării, se spune în declaraţia PSRM.