logo

PSRM discută cu partidele extra-parlamentare pentru înaintarea unui candidat comun la prezidențiale


https://www.ipn.md/ro/psrm-discuta-cu-partidele-extra-parlamentare-pentru-inaintarea-unui-7965_1102481.html

Partidul Socialiștilor poartă discuții cu unele partide extra-parlamentare în vederea înaintării unui candidat comun la alegerile prezidențiale. Despre aceasta a anunțat ex-președintele țării, Igor Dodon, într-o apariție video pe Facebook, transmite IPN.

„Vreau să confirm că avem discuții. Am discutat personal acest subiect în ultimele săptămâni cu liderii unor partide, nu voi da nume, nu este corect, dar căutăm un candidat comun, care va fi susținut de partidele cu rating, partidelor cu cele mai mari șanse să intre în următorul parlament”, a menționat Igor Dodon.

Acesta a remarcat că participarea sa la alegeri nu este o prioritate pentru PSRM. „Am spus deja: să ne decidem cu candidatul, și eu îl voi susține. Obiectivul numărul 1 – să salvăm țara de Maia Sandu. Iar ea va pierde aceste alegeri, sunt convins în asta”, a adăugat Igor Dodon.

Igor Dodon a ținut să presupună că, cel mai probabil, alegerile prezidențiale vor avea loc în octombrie și, cel mai probabil, vor fi cumulate cu referendum.