logo

PSRM consideră nefondată propunerea ACUM de a organiza ședința Parlamentului


https://www.ipn.md/ro/psrm-considera-nefondata-propunerea-acum-de-a-organiza-sedinta-parlamentului-7965_1048805.html

Partidul Socialiștilor consideră propunerea Blocului ACUM de a organiza ședința Parlamentului ca fiind nefondată și care nu merită să fie luată în considerare. Într-un comunicat de presă al formațiunii se spune că inițiativa lansată astăzi, 21 mai, de Blocul ACUM este una populistă, transmite IPN.

„Fracțiunea Partidului Socialiștilor subliniază că pentru a depăși criza politică este necesar să se creeze o majoritate parlamentară sau să se convină, cel puțin privind alegerea în prima etapă a conducerii parlamentului”, se spune în comunicat. Partidul Socialiștilor confirmă „disponibilitatea și interesul său pentru crearea unei majorități parlamentare stabile și a unui guvern de coaliție care să depășească criza politică, în conformitate cu decizia Consiliului Republican din 12 aprilie 2019”.

Blocul Politic ACUM a anunțat astăzi, 21 mai, că invită fracțiunea PSRM la „sesiunea specială a Parlamentului, începând cu ora 14.00, pentru a alege conducerea Parlamentului și a vota inițiativele legislative antioligarhice”.