logo

PSD solicită să fie ridicată imunitatea deputaţilor implicaţi în acte de corupere politică


https://www.ipn.md/ro/psd-solicita-sa-fie-ridicata-imunitatea-deputatilor-implicati-in-acte-de-coruper-7965_1010965.html

Partidul Social Democrat cere Procuraturii Generale să solicite legislativului ridicarea imunităţii parlamentare deputaţilor implicaţi în scheme de corupere politică. Partidul mai solicită să fie pornită o cauză penală pe faptul coruperii deputaţilor din Adunarea Populară a UTA Gagauz Yeri, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat al partidului, pe parcursul a patru ani de guvernare a Alianţei pentru Integrare Europeană şi a Coaliţiei Pro Europene, s-a intensificat migraţia politică „Coruperea politică în Moldova a întrecut toate limitele, iar organele abilitate cu drepturi trebuie să excludă această iregularitate din practica politică, condamnându-i pe cei implicaţi în asemenea tranzacţii”, se spune în comunicat.

La sfârşitul săptămânii trecute, mai mulţi deputaţi au declarat că cineva a încercat să-i corupă pentru a părăsi un partid şi pentru a forma o nouă fracţiune parlamentară.