logo

Protest la ANRE împotriva majorării tarifelor la apă


https://www.ipn.md/ro/protest-la-anre-impotriva-majorarii-tarifelor-la-apa-7965_1091615.html

Membrii și simpatizanții Partidului Comuniștilor și ai Partidului politic Șor au protestat astăzi în fața Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică împotriva majorării tarifelor la apă. Aceștia sunt nemulțumiți de faptul că în mai multe raioane s-a scumpit apa, iar în capitală, potrivit lor, scumpirea urmează, transmite IPN.

Manifestanții au acuzat guvernarea că îi pune pe oameni la greutăți. Aceștia nu mai pot face față scumpirilor fără precedent din ultima perioadă și nu sunt în stare să plătească mai mult și pentru apă. 

Prezent la protest, deputatul PCRM, Valeriu Muduc, a declarat că toate scumpirile din ultima perioadă sunt cauzate de incompetența guvernării, care nu este în stare să prezinte soluții de redresare a situației. „Dacă cetățenii noștri ar fi avut un trai decent, am fi făcut față mai ușor scumpirilor. În condițiile în care acestea se țin în lanț, oamenii nu le mai pot face față. ANRE examinează tot mai multe solicitări de majorare a tarifelor pentru apă. Noi nu avem nimic împotriva întreprinderilor, organizațiilor care sunt interesate să-și redreseze situația economică, problema constă în cei de la guvernare, din cauza cărora s-au majorat tarifele pentru toate serviciile, inclusiv pentru apă”, a declarat  parlamentarul.

„Ni se cere să economisim pentru gaz, lumină, iar acum va trebui să economisim și apa. În țările civilizate, pe timp de criză, cum se întâmplă la noi, Guvernul pleacă în demisie de bună voie. Și Guvernul nostru trebuie să plece și să fie organizate alegeri parlamentare anticipate. Trebuie să fim uniți, pentru ca să reușim să schimbăm lucrurile în bine, să ne implicăm, să nu stăm deoparte”, a menționat deputata PPȘor, Reghina Apostolova.

„Pensionarii noștri sunt cei care au cel mai mult de suferit. Au început să economisească și pentru mâncare. Iată că va trebui să facă economii și pentru apă. Ce vor face de acum încolo locuitorii capitalei? Să se spele doar sâmbăta, ca pe vremuri și doar cu apă rece? Vor trebui să bea mai puțină apă?”, a remarcat consilierul municipal al PPȘor, Serghei Burgudji.

ANRE nu a formulat un comentariul legat de acțiunea din fața instituției.