17.11.2020
Proiectul „Protecția cursurilor de apă pentru o Mare Neagră curată, prin monitorizarea inovatoare cu Instrumente comune de control și practici bazate pe natură în vederea reducerii sedimentelor si a poluării cu deșeuri din plastic (BSB963)” cu acronimul „Protect-Streams-4-Sea” a început pe 20 iulie 2020. Durata totală a proiectului va fi de 24 de luni.
Proiectul este finanțat în cadrul UE INTERREG IV „Programul operațional comun 2014 pentru bazinul Mării Negre 2014-2020”. Bugetul total al proiectului este de 907.135,00€, unde contribuția UE este de 834.543,41 €.
Partenerul principal este Universitatea Internaţională Elenă. În implementarea proiectului mai sunt implicate încă patru instituții din regiunea Mării Negre. Mai exact: Administrația Apelor Buzău-Ialomița din România, ONG-ul Young Foresters Union din Armenia, Asociația Internațională a Păstrătorilor Râului Eco-TIRAS din Republica Moldova și Universitatea Artvin Coruh din Turcia. Pentru a trăi de-a lungul unei Mări comune, este necesară o gestionare durabilă a apei, şi anume, țările din vecinătate să adopte metode și practici comune. Acesta este unul dintre punctele forte ale proiectului, deoarece sunt parteneri de implementare din cinci țări diferite, iar activitățile se desfășoară în toate țările participante.
Obiectivul general al „Protect-Streams-4-Sea” este protecția mediului și reducerea poluanților și a gunoiului în Marea Neagră. Acest lucru se va face, concentrându-se asupra poluanților interiori și a gunoiului, în special din râuri și bazinele de apă ce se revarsă în Marea Neagră. Pentru a realiza acest lucru, se va stabili un program comun de monitorizare a acestor poluanți și a deșeurilor, pentru promovarea şi coordonarea protecției mediului prin reducerea comună a poluanților și a deșeurilor, adoptându-se cele mai bune practici de gestionare. Acest lucru va contribui la creșterea durabilă și la îmbunătățirea bunăstării oamenilor din regiune.
Pentru mai multe informații, vă rugăm să urmăriți pe Twitter ProtectStreams4Sea sau Facebook ProtectStreams4Sea sau trimiteți-ne un e-mail la protectstreams4sea@gmail.com
Această publicație a fost realizată cu ajutorul financiar al Uniunii Europene. Conținutul acestei publicații este responsabilitatea exclusivă al Asociației Internaționale a Păstrătorilor Râului Eco-TIRAS și nu poate fi în niciun caz considerat a reflecta punctele de vedere ale Uniunii Europene.
_______
DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire.