logo

Promo-LEX lansează Misiunea de Observare a alegerilor locale noi din 29 mai


https://www.ipn.md/ro/promo-lex-lanseaza-misiunea-de-observare-a-alegerilor-locale-7967_1089329.html

Patru observatori pe termen lung și câte un observator pe termen scurt vor avea misiunea de a monitoriza organizarea și desfășurarea alegerilor locale noi din 29 mai din partea Asociației Promo-LEX. Observarea procesului electoral va cuprinde perioada electorală și ziua alegerilor, inclusiv turul doi de scrutin în localitățile în care va fi organizat acesta, transmite IPN.

Observatorii vor monitoriza activitatea organelor electorale și ale altor instituții relevante, prestația concurenților electorali și a partidelor politice, inclusiv finanțarea campaniei electorale, se menționează într-un comunicat de presă emis de Promo-LEX.

În ziua alegerilor, observatorii vor urmări deschiderea și închiderea secțiilor de votare, procesul de vot, accesibilitatea sediilor, precum și numărarea buletinelor. Totodată, Misiunea de Observare  Promo-LEX va efectua numărarea în paralel a voturilor. A doua zi după alegeri va fi publicat câte un comunicat de presă pentru fiecare tur de scrutin, iar rezultatele generale ale monitorizării, concluziile și recomandările Misiunii de Observare vor fi expuse într-un raport final.

Începând cu anul 2009, Promo-LEX a monitorizat 22 de scrutine.