logo

Proiectul de modificare a Legii învăţământului este făcut în grabă, rector


https://www.ipn.md/ro/proiectul-de-modificare-a-legii-invatamantului-este-facut-in-graba-rector-7967_1007911.html

Proiectul de modificare a Legii învăţământului este făcut în grabă, consideră rectorul Universităţii Tehnice din Moldova, Ion Bostan. În cadrul audierilor în comisia parlamentară de profil, el a spus că de fiecare dată când se schimbă conducerea Ministerului Educaţiei apare ceva nou. Într-o perioadă de 7 ani, au fost prezentate 5 proiecte pentru modificarea Legii învăţământului, unele mult mai bune varianta actuală, propusă pentru dezbateri publice.

„Cineva regizează foarte bine acest lucru. Se propune în grabă, fără a modela consecinţele. De câte ori se schimbă conducerea, se ia totul de la capăt”, a menţionat Ion Bostan, citat de IPN. Rectorul a mai spus că fondarea unei agenţii de asigurare a calităţii pentru învăţământul vocaţional şi superior, propusă de actualul proiect, nu este o idee nouă, o astfel de iniţiativă a existat şi în proiectele anterioare.

Deputatul Ana Guţu a spus că iniţiativa Ministerului Educaţiei este lăudabilă, astfel de reforme trebuiau implementate încă în anii precedenţi. Aceasta a mai spus că  va sprijini acest proiect de lege în Parlament şi îşi va convinge şi colegii să facă acelaşi lucru.

Proiectul de modificare şi completare a Legii învăţământului a primit avizul pozitiv al Guvernului. Principalele modificări propuse se referă la organizarea a trei cicluri de învăţământ universitar în loc de două, în care să se includă şi doctoratul, precum şi fondarea unei agenţii pentru asigurarea calităţii în învăţământul vocaţional şi superior.