logo

Programul de guvernare pare a fi conspectat de la un student, Voronin


https://www.ipn.md/ro/programul-de-guvernare-pare-a-fi-conspectat-de-la-un-7965_1005646.html

Programul Guvernului Leancă pare a fi unul conspectat de la un student care învaţă doar pe note rele, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, liderul PCRM, Vladimir Voronin, transmite IPN.

„Principalul document al puterii executive a fost pregătit ca o machetă formală, o „sperietoare” menită să înlocuiască ideile vii şi tendinţele sincere de schimbare”, a spus Vladimir Voronin.

Liderul PCRM a declarat că noua coaliţie s-a constituit fără valori şi ideologie, iar programul de guvernare nu se referă la dezvoltarea economiei, nu vine să combată corupţia sau să dezvolte învăţământul şi medicina. „Noua coaliţie nu are componentă politică. Este doar o conspiraţie cinică cu privire la împărţirea fluxurilor financiare. Cu alte cuvinte, avem un guvern criminal. Singurul lor scop este salvarea şi păstrarea răului acumulat în ultimii patru ani: corupţia, crima organizată, controlul justiţiei şi capturarea instituţiilor statului”, a  menţionat Vladimir Voronin.

Liderul PCRM a mai spus că în fruntea puterii executive şi a Parlamentului au ajuns diplomaţi, care nu ştiu să comunice cu propriul popor, ci doar cu mediul extern. „Sarcina lor este de a fi nişte interlocutori comozi pentru ambasadorii europeni, o faţadă confortabilă în spatele căreia restul guvernării se va ocupa cu ceea ce a făcut până acum”, a afirmat Vladimir Voronin.

Liderul PCRM a mai spus că integrarea europeană pentru Moldova are un singur scop – conservarea în Moldova a unui regim agresiv antirusesc şi excluderea oricărei posibilităţi de reîntregire a ţării.

La 30 mai, Parlamentul a acordat vot de încredere Guvernului Leancă, cu programul de activitate: „Integrarea Europeană: Libertate, Democraţie, Bunăstare”.