logo

Programul activităților de reintegrare a țării pentru anul 2018 a fost aprobat


https://www.ipn.md/ro/programul-activitatilor-de-reintegrare-a-tarii-pentru-anul-2018-a-fost-aprobat-7967_1041328.html

Programul activităților de integrare a țării pentru anul 2018 a fost aprobat de către Guvern la ședința de miercuri, 25 aprilie. Acesta conține 49 de proiecte, care au fost selectate din 140, toate prezentate de către autoritățile publice locale la concursul ce s-a desfășurat în perioada 1 ianuarie-10 februarie 2018, transmite IPN.

Proiectele prevăd dezvoltarea și modernizarea tehnico-materială a instituțiilor educative, reabilitarea sau construcția unor segmente de apeduct, iluminarea localităților, dar și întreținerea unor clădiri importante de menire social-cultură.

Printre proiectele acceptate se numără acordare unui ajutor unic în valoare de o sută de mii de lei liceelor cu predare în limba română din Tiraspol, Bender, Grigoriopol, Dubăsari, Râbnița, gimnaziul internat din Bender, gimnaziile din Corjova și Roghi. Urmează să fie îmbunătățite condițiile la grădinița „Scufița Roșie” din satul Speia, raionul Anenii. În total, reparații și îmbunătățiri vor fi efectuate la zece instituții preșcolare.

Totodată, va fi instalată iluminare stradală în sectorul doi al comunei Varnița, dar și în alte 20 de localități. Vor fi schimbate ușile și geamurile la Casa de cultură din Dubăsarii Vechi și va fi amenajat un teren de joacă în satul Talmaza, raionul Ștefan Vodă.

Pentru finanțarea proiectele selectate, Guvernul va aloca 15 milioane de lei. Potrivit autorităților, programul activităților de reintegrare a țării pentru anul 2018 va contribui la promovarea măsurilor de consolidare a încrederii între populația de pe ambele maluri ale Nistrului.