logo

Procurorul general interimar cerere ridicarea imunității deputatului Radu Mudreac


https://www.ipn.md/ro/procurorul-general-interimar-cerere-ridicarea-imunitatii-deputatului-radu-mudrea-7965_1089325.html

Procurorul general interimar, Dumitru Robu, cere Parlamentului ridicarea imunității deputatului Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Radu Mudreac. Anunțul a fost făcut de către președintele legislativului, Igor Grosu. Potrivit lui, există bănuială rezonabilă despre comiterea infracțiunii „spălarea banilor”, transmite IPN.

Igor Grosu a precizat că pe 20 aprilie, prin ordonanța procurorului general interimar, a fost începută urmărirea penală în privința deputatului Radu Mudreac, dar și a altor persoane. Prezenta cauză penală a fost conexată cu o altă cauză pornită pe 5 august 2021 pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari.

„Se solicită: 1. Ridicarea imunității parlamentare a deputatului în Parlamentul Republici Moldova, Mudreac Radu. 2. Încuviințarea ridicării imunității parlamentare în vederea reținerii, arestării, aplicării măsurii preventive și sau arestarea la domiciliu, percheziției și trimiterii cu rechizitoriu în judecată a deputatului Mudreac Radu pe faptul săvârșirii infracțiunii prevăzute de articolul 243, alineat 3, litera b) din Codul Penal”, a declarat Igor Grosu.

Potrivit lui, cererea procurorului general este transmisă pentru examinare Comisiei juridice, numiri și imunități.

Vicepreședintele legislativului, deputatul BCS Vlad Batrîncea, a declarat că, potrivit Regulamentului, președintele Parlamentului aduce la cunoștința deputaților cererea în plen la ședința următoare de la data prezentării acesteia și o trimite spre Comisia juridică. Acesta l-a acuzat pe Dumitru Robu că, în actualele condiții, vine să destabilizeze situația, creând un show.

„Felicitări domnului procurorului general interimar. Cu brio și cu succes ați soluționat cauzele penale de rezonanță, ați întors miliardele, v-ați clarificat cu bandiții, ați restabilit ordinea de drept și iată astăzi, în situație excepțională, veniți după un deputat din opoziție. cred că este o faptă eroică, o dovadă a curajului, a profesionalismului”, a declarat Vlad Batrîncea.

Acesta a solicitat o pauză de 30 de minute.