logo

Procedurile de achiziții publice urmează să se desfășoare exclusiv prin M-Tender


https://www.ipn.md/ro/procedurile-de-achizitii-publice-urmeaza-sa-se-desfasoare-exclusiv-prin-7966_1044566.html

Ministerul Finanțelor propune pentru consultări publice proiectul Regulamentului privind achiziția bunurilor și serviciilor prin cererea ofertelor de prețuri, transmite IPN.

Proiectul vine să simplifice procesul de depunere și evaluare a ofertelor operatorilor economici care participă la achizițiile de bunuri și servicii din banii publici, prin stabilirea unor instrumente electronice noi.

Derularea procedurilor de achiziții urmează să se desfășoare exclusiv prin utilizarea Sistemului Informațional Automatizat „Registrul de stat al achizițiilor publice” (M-Tender). Termenul-limită de prezentare a ofertelor va fi de 7 zile pentru bunuri și 12 zile pentru servicii.

Atribuirea unui contract de achiziții publice pentru bunuri şi servicii prin cererea ofertelor de preturi va fi precedată de licitația electronică, care se va baza exclusiv pe preț.

Proiectul Regulamentului a fost elaborat în contextul corelării cadrului normativ secundar la noile prevederi adoptate de Parlament în vara anului curent la Legea privind achizițiile publice.