logo

Procedură disciplinară în privinţa unui judecător din Comrat


https://www.ipn.md/ro/procedura-disciplinara-in-privinta-unui-judecator-din-comrat-7967_1010949.html

Procurorul general, Corneliu Gurin, a intentat procedura disciplinară în privinţa unui judecător din Judecătoria Comrat. Magistratul este suspectat că ar fi admis în procesul judecării cereri cu implicarea unei firme off-shore,  transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Procuratura Generală, magistratul a depăşit limitele necesare de asigurare a obiectului litigiului şi a dispus limitarea drepturilor unor persoane juridice neatrase în proces, printre care BC „Victoriabank” SA, un registrator independent şi o întreprindere de stat.

Ca rezultat, prin aplicarea măsurilor de asigurare în privinţa celor trei persoane juridice, judecătorul a încălcat normele imperative ale legislaţiei procesual-civile, a admis ingerinţe nejustificate în drepturile şi interesele ocrotite de lege a unor persoane terţe şi a încălcat în acest mod prevederile Codului de etică al judecătorului. Pentru abaterile comise, judecătorul poate fi sancţionat disciplinar, inclusiv să fie eliberat din funcţie. Decizia urmează să o ia Consiliul Superior al Magistraturii.