logo

Problemele tinerilor şi adolescenţilor, reflectate în piesele de teatru


https://www.ipn.md/ro/problemele-tinerilor-si-adolescentilor-reflectate-in-piesele-de-teatru-7967_1009492.html

11 echipe de tineri, inclusiv din regiunea transnistreană, au prezentat piese de teatru social la subiecte actuale pentru adolescenţi, în cadrul ediţiei a IV-a a Festivalului Naţional de Teatru Social, care a avut loc la Chişinău pe 30 noiembrie , transmite IPN.

Potrivit Reţelei Educatorilor de la Egal la Egal, care a organizat evenimentul, subiectele abordate au vizat problemele cu care se confruntă tinerii în perioada adolescenţei –  comunicarea eficientă cu părinţii, responsabilitatea pentru viaţa de familie, protejarea sănătăţii reproductive, prevenirea infecţiilor cu transmitere sexuală şi HIV, a sarcinilor nedorite, a comportamentelor riscante, precum şi comunicare în lumea virtuală în rândul tinerilor.

Ca şi în anii precedenţi, scopul festivalului a fost informarea publicului despre urmările nefaste ale modului nesănătos de viaţă.

La final, cele mai bune echipe de teatru au fost premiate. Locul I a fost ocupat de echipa de educatori de la egal la egal „Y-PEER Orhei”, locul II– echipa de tineri de la gimnaziul din satul Băhrineşti, raionul Floreşti, locul III- echipa „Tineri pentru Tineri” de la Centrul de Servicii Prietenoase pentru Tineri din oraşul Cimişlia, iar premiul special a revenit echipei de tineri educatori de la egal la egal „Y-PEER Nisporeni”.

Pe parcursul lunii decembrie echipele participante la festival vor prezenta piesele de teatru în cadrul instituţiilor de învăţământ din localităţile raioanelor din care provin.