logo

Pro Moldova a lansat o platformă de consultare cu privire la demisia Guvernului Gavrilița


https://www.ipn.md/ro/pro-moldova-a-lansat-o-platforma-de-consultare-cu-7965_1093205.html

Partidul Politic Pro Moldova lansează o platformă de consultare a cetățenilor cu privire la demisia Guvernului Gavrilița. Reprezentanții formațiunii au criticat activitatea executivului, spun că deși actualul premier are aptitudini, însă ar trebui se plece din funcția deținută. De asemenea, ei afirmă că au susținut-o pe Maia Sandu în campania pentru alegerile prezidențiale.

„Partidul Pro Moldova este un partid proeuropean. Noi am susținut-o pe doamna președintă Maia Sandu în alegerile prezidențiale. Am îndemnat, inclusiv electoratul nostru, ca să o voteze pe ea și în continuare dorim să ne manifestăm susținerea pentru că, pe lângă lucrurile care poate nu ne convin și nouă, vedem o deschidere care nu a mai fost față de Republica Moldova pe plan internațional. Vedem cum este tratată țara noastră și ajutată și în contextul geopolitic de partenerii de dezvoltare”, a declarat într-o conferință de presă la IPN, Boris Foca, președintele interimar al Partidului politic Pro Moldova.

Potrivit lui, datele statistice denotă că în prezent țara este condusă de unele dintre cele mai slabe guverne de la Independență și până în prezent. Și din acest considerent, formațiunea a  decis să lanseze o campanie online de colectare a semnăturilor – o campanie de vot pentru destituirea Guvernului Gavrilița.

„În această ordine de idei facem un apel la toată populația Republicii Moldova, la cetățenii care se simt responsabili. Facem un apel către societatea civilă, către colegii noștri, către alte partide parlamentare sau extraparlamentare pentru a promova campania de colectare a semnăturilor contra demisiei Guvernului Gavrilița. Este elaborată platforma gavrilitapleaca.com pe care cetățenii, la discreția lor, dau un vot pentru destituirea guvernului sau împotriva destituirii guvernului”, a notat liderul formațiunii.

„Suntem ferm convinși că într-o medie de 30 până la 60 de zile vom avea câteva zeci de mii dacă nu chiar sute de mii de voturi care cu siguranță vor contrabalansa cele 63 de voturi care s-au opus moțiunii de cenzură și au menținut acest guvern. Scopul nostru este să contribuim la destituirea guvernului, să arătăm derapajele care există și să ne implicăm pentru o bunăstare a Republicii Moldova. Vă îndemn, intrați vă rog pe gavrilitapleaca.com și faceți-vă alegerea corectă”, a mai spus Boris Foca.


Notă: Agenția IPN oferă dreptul la replică persoanelor care se consideră vizate în știrile realizate de pe declarațiile organizatorilor prezentei conferințe de presă, inclusiv prin facilitarea organizării altei conferințe de presă în condiții similare.