logo

Prioritatea numărul unu a Guvernului este integrarea în UE, Iurie Leancă


https://www.ipn.md/ro/prioritatea-numarul-unu-a-guvernului-este-integrarea-in-ue-iurie-leanca-7965_1005679.html

Guvernul va continua implementarea agendei europene şi să accelereze dialogul cu UE astfel încât, până la Summitul de la Vilnius, să fie finalizate toate etapele de negocieri pe subiectele prioritare privind integrarea europeană, inclusiv privind Acordul de Liber Schimb, şi realizarea condiţionalităţilor Planului privind liberalizarea regimului de vize. Despre aceasta a declarat prim-ministrul Iurie Leancă la prima întrunire cu ambasadorii statelor UE, acreditaţi în Republica Moldova, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Guvernului.

Premierul a comunicat partenerilor despre priorităţile pe care şi le-a propus Guvernul  pentru perioada ce urmează, menţionând importanţa consolidării echipei guvernamentale, dar şi asigurarea unei comunicări eficiente pe interior, între Guvern şi Parlament, dar şi între Guvern şi partenerii de dezvoltare, societatea civilă, mediul de afaceri etc., pentru a realiza obiectivele propuse.

Prim-ministrul i-a asigurat pe diplomaţi de faptul că Guvernul este deschis pentru comunicare şi cooperare şi s-a arătat încrezător că, doar prin eforturi conjugate, se va reuşi o performanţă notabilă, care să aducă beneficii populaţiei Republicii Moldova.

Şeful Delegaţiei UE în Republica Moldova, ambasadorul Dirk Schuebel, a adresat felicitări cu ocazia învestirii noului guvern, exprimându-şi speranţa că stabilitatea politică instaurată în Republica Moldova va fi una durabilă şi va asigura condiţiile necesare pentru o dezvoltare continuă a societăţii, promovarea reformelor şi implementarea standardelor europene în ţara noastră.