logo

Primarul Ion Ceban dezminte informațiile legate de închiderea a două rute de autobuz


https://www.ipn.md/ro/primarul-ion-ceban-dezminte-informatiile-legate-de-inchiderea-a-7967_1103085.html

Rutele municipale de autobuz nr. 14 și nr. 15, lansate anul trecut, nu vor fi închise. Nici nu s-a pus în discuție acest subiect, precizează primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban în contextul unor informații din teritoriu. „Îndemn locuitorii din orașul Codru să nu dea atenție zvonurilor răspândite prin suburbie, am înțeles că unii din Primăria Codru colectează semnături de la oameni și îi mint că vom închide rutele. Nu îi credeți”, este mesajul primarului general, citat de IPN.

Cele două rute de autobuz au fost deschise la solicitarea grupurilor de inițiativă, din care au făcut parte locuitorii acestei suburbii. Serviciile municipale au pregătit infrastructura necesară și unitățile de transport.

„Am primit scrisori de la locuitorii de pe strada Schinoasa Deal, care susțin că  acum în teritoriu „se fac diferite manipulări că va fi scos autobuzul nr. 15 și restabilite microbuzele”. Totodată, călătorii susțin că „autobuzele sunt mult mai confortabile, spațioase, cu șoferi atenți” și ne roagă să nu le scoatem.  Nu credeți impostorii. Este o minciună crasă. Primăria Chișinău nu închide nicio rută de autobuz. Informați-vă din prima sursă, de pe paginile oficiale ale Primăriei Chișinău”, a comentat primarul Ion Ceban.  

Locuitorii din suburbia Codru sunt deserviți de trei rute municipale de autobuz: nr. 9, nr. 14  și nr. 15.

Anual, Primăria Chișinău subvenționează cu aproximativ un milirad de lei serviciile de transport public municipal urban și suburban.  Parcul Urban de Autobuze operează 33 de rute, dintre care 26 pe itinerarele suburbane. În perioada 2019-2023, Primăria Chișinău a înnoit, deschis, majorat și extins rutele de autobuz care circulă spre și dinspre suburbii. Acest lucru a fost posibil datorită procurării a 184 de unități de autobuz, iar în total cu troleibuzele –  peste 300 de unități în ultimii patru ani.