logo

Primarul capitalei îi atacă în judecată pe premier și pe ministrul justiției


https://www.ipn.md/ro/primarul-capitalei-ii-ataca-in-judecata-pe-premier-si-7965_1093047.html

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, îi va ataca în instanța de judecată pe premierul Natalia Gavrilița și pe ministrul justiției, Sergiu Litvinenco. Aceasta, după ce cei doi funcționari au declarat că edilul este pe lista celor care au sunt sancționați de către SUA. Potrivit primarului, declarațiile în cauză sunt niște falsuri lansate intenționat pentru a împiedica înregistrarea partidului pe care a început să-l creeze – Mișcarea Alternativa Națională, transmite IPN.

Într-o conferință de presă, edilul a declarat că a urmat un val de isterie și denigrare după publicarea comunicatului de către Departamentul trezoreriei al SUA, în care într-o frază este menționat și partidul în formare MAN. Potrivit lui, ceea ce a urmat este foarte grav. Premierul și ministrul justiției mai că i-au pus cătușele. În opinia sa, atacurile zilnice ale guvernării vin în condițiile în care, atât el ca primar, cât și formațiunea pe care a lansat-o se bucură de popularitate din partea cetățenilor.

„Consider acțiunile prim-ministrului și ministrului justiției Republicii Moldova ca fiind vădit tendențioase, manipulatoare, mincinoase și orientate direct spre defăimarea proiectului politic Mișcarea Alternativa Națională și a mea personal. Mai grav este că de la tribuna Guvernului este atacat un partid în formare, acesta fiind un grav abuz de putere și un fapt care ne impune să ne apărăm drepturile în instanță – împotriva declarațiilor, repet, false și defăimătoare. Consider că aceste mesaje din Casa Guvernului Republicii Moldova au fost făcute intenționat pentru a induce în eroare cetățenii, partenerii internaționali și oamenii care vor să adere la MAN. Ținând cont de faptul că personal, dar și echipa MAN ne-am declarat în opoziție față de actuala guvernare, credem că ceea ce s-a întâmplat este o persecutare pe criterii politice și o intimidare din partea guvernării pentru suntem vocali”, a notat Ion Ceban.

O scrisoare a fost expediată Ambasadei SUA în care se cer mai multe precizări. „Am comunicat îngrijorările personale, dar și ale echipei inițiativei partidului MAN cu privire la informațiile care ne vizează: „Recunoscând pierderea sprijinului popular pentru vechea elită politică pro-rusă din Republica Moldova, echipa lui Gudilin a oferit sprijin unui grup politic de opoziție Mișcarea Alternativa Națională”. Aceste propoziții care vizează MAN conțin declarații afirmative, fiind lipsite de orice probă în acest sens”, a mai declarat Ion Ceban.

Potrivit lui, dacă există dovezi, să fie făcute publice ca să le vadă toată lumea, În caz contrar,  aceste afirmații să fie dezmințite.