logo

Primari şi aleşi locali comunişti din 10 raioane au aderat la PDM


https://www.ipn.md/ro/primari-si-alesi-locali-comunisti-din-10-raioane-au-aderat-7965_1015780.html

Un grup de primari şi aleşi locali din mai multe localităţi din ţară au părăsit rândurile PCRM şi au aderat la PDM. Într-o conferinţă de presă, aceştia au anunţat că aderă la PDM deoarece formaţiunea din care făceau parte are păreri radicale şi nu se preocupă de problemele localităţilor, transmite IPN.

„Ne-am apropiat de PDM pentru că pe oamenii din teritoriu îi interesează proiectele de finanţare care sunt realizate cu sprijinul UE. Noi ne dorim să trăim într-o ţară europeană, vrem ca fiecare localitate să fie demnă de moldoveni - frumoasă, aranjată, cu infrastructură modernă. Vrem ca cetăţenii noştri să nu mai plece peste hotare, să aibă confort în localităţile lor. Am văzut că PCRM nu poate să ofere asta: ieşire la proiectele europene care să aducă bani în localitate”,  a spus primarul oraşului Biruinţa, raionul Sângerei, Petru Boev.

Edilul a adăugat că preşedintele PDM, Marian Lupu, a aflat despre problema pe care localnicii o aveau privind reţeaua de gaze, iar la scurt timp după aceea problema a fost rezolvată şi astăzi oraşul Biruinţa are reţea de gaze extinsă. „În PDM e mai multă democraţie, iar noi, ca primari, suntem ascultaţi. De câte ori ne adresăm, dumnealor ne ascultă şi ne ajută în măsura în care pot”, a povestit primarul.

Cei 13 primari care au anunţat aderarea la PDM sunt: Andrei Pîslari, primarul localităii Vişneovca, raionul Cantemir; Boris Lisenco, primarul localităţii Pivniceni, raionul Donduşeni; Valentin Cebotari – Târnova, raionul Donduşeni; Serafim Bejenari – Molovata Veche, raionul Dubăsari; Ion Başlî din Gangura, raionul Ialoveni; Claudia Ivanov din Iargara, raionul Leova; Maria Pisarciuc din Taura Veche, raionul Sângerei; Petru Boev din Biruinţa, raionul Sângerei; Alexei Burlacu din Rogojeni, raionul Şoldăneşti; Pavel Drăguţă din Răspopeni, raionul Şoldăneşti; Ivan Taşnicenco din Musaitu, raionul Taraclia; Vasile Matveev din oraşul Corneşti, raionul Ungheni; şi Valeriu Negară din Agronomovca, raionul Ungheni. Cei doi consilieri raionali care au trecut la PDM sunt: Constantin Putregai din Cantemir şi Ştefan Grosu din Străşeni.

Partidul Democrat precizează că mai mulţi oameni din localităţile şi raioanele menţionate anterior şi-au anunţat dorinţa de a veni alături de echipa democrată.