logo

Preţul castraveţilor este în creştere, iar cel al roşiilor se menține


https://www.ipn.md/ro/pretul-castravetilor-este-in-crestere-iar-cel-al-rosiilor-se-7967_1035884.html

Preţul castraveţilor la piață este în creştere, iar cel al roşiilor se menține la nivelul săptămânii trecute. Un kilogram de castraveţi porneşte de la 7-8 lei. Săptămâna trecută castraveții puteau fi cumpăraţi și cu 5-6 lei. Roșiile costă 8 lei și mai mult. Cele mai scumpe sunt roșiile galbene și roz, care ajung și la 15-16 lei pentru kilogram, transmite IPN.

Varza şi dovleceii costă 4 lei. Un știulete de porumb poate fi cumpărat cu 2-3 lei. Pentru un kilogram de pătlăgea vânătă cumpărătorii vor scoate din buzunare 7-8 lei, pentru unul de ardei – între 5 şi 7 lei. Un kilogram de păstăi porneşte de la 10 lei. Legătura de mărar, pătrunjel şi ceapă verde rămâne 2 lei. Cartofii se vând cu 4 lei pentru kilogram.

La tarabe au apărut murele dulci, care costă 50 de lei per kilogram. Au început să se vândă și prunele, cu 15 lei și mai mult. Preţul unui kilogram de caise porneşte de la 12 lei. Piersicii se vând cu 10-12 lei. Zmeura este la preţul de 25 de lei per kilogram.

Un kilogram de coacăză neagră, roşie şi albă porneşte de la 30 de lei. Pepenii roșii se dau cu 3-4 lei/kg, iar cei galbeni cu 12-15 lei.