logo

Pretor nou în sectorul Râșcani


https://www.ipn.md/ro/pretor-nou-in-sectorul-rascani-7967_1032323.html

În sectorul Râșcani al capitalei a fost numit pretor nou, printr-o dispoziție a primarului Dorin Chirtoacă. Este vorba despre Nicolae Balaur, care deține funcția de asistent al deputatului liberal, Iurie Dârda, însă urmează să depună o cerere de demisie, transmite IPN.

După ședința operativă de la Primărie, Nicolae Balaur a declarat pentru presă că în calitate de pretor va continua bunele practici ale fostei conduceri, dar și va depune eforturi pentru a le îmbunătăți, astfel încât să ajungă la fiecare cetățean.

Nicolae Balaur a menționat că a fost membru al Partidului Liberal, însă a depus cerere pentru a se retrage din formațiune, reieșind din incompatibilitatea funcției cu statutul de membru de partid.

Totodată, Tudor Călugăreanu a fost numit pretor al sectorului Botanica. Anterior acesta a exercitat funcția de vicepretor și pretor interimar al sectorului Râșcani.

Conform Legii privind statutul municipiului Chișinău, primarul general al capitalei are prerogativele să numească în funcție pretorii de sectoare.