logo

Președinția, Guvernul și Parlamentul deplâng trecerea în neființă a primului președinte


https://www.ipn.md/ro/presedintia-guvernul-si-parlamentul-deplang-trecerea-in-nefiinta-a-7967_1099432.html

Președinția, Guvernul și Parlamentul deplâng trecerea în neființă a primului președinte al Republicii Moldova. Primele persoane în stat au adresat condoleanțe familiei, rudelor și tuturor celor care l-au cunoscut și prețuit pe Mircea Snegur, transmite IPN.

Președinta Maia Sandu a remarcat că Mircea Snegur a trăit în vremuri istorice și a avut un rol esențial în promovarea independenței, libertății și suveranității Republicii Moldova. Mircea Snegur va rămâne în memorie drept omul care a stat la leagănul independenței Republicii Moldova. Adresez sincere condoleanțe familiei, rudelor și tuturor celor care l-au cunoscut și prețuit pe Mircea Snegur. „„Trăiască Moldova independentă!” – cu aceste cuvinte și-a încheiat adresarea domnul Mircea Snegur pe 27 august 1991. Această urare a unit moldovenii în anii de Renaștere națională și ne va ghida și pe noi în construirea unui viitor demn pentru copiii noștri și Republica Moldova”, a spus Maia Sandu.

La rândul său, premierul Dorin Recean a spus că Mircea Snegur a fost un om de stat devotat, un arhitect al independenței noastre și un promotor al limbii române. „Cu tristețe, ne luăm rămas bun de la Primul Președinte al țării noastre și continuăm să construim ce a promovat domnul Snegur mereu – o Moldovă independentă, mai puternică, mai prosperă și mai unită”, a adăugat Dorin Recean.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a remarcat că ne vom aminti de Mircea Snegur ca de omul care a adus Independența, Limba română și Tricolorul. „Exprim sincere condoleanțe rudelor, prietenilor și poporului Republicii Moldova”, a spus Igor Grosu.

Primul președinte al țării s-a stins din viață miercuri la vârsta de 83 de ani. 16 septembrie, când au loc funeraliile, este declarată zi de doliu național.