logo

Președinți și secretari ai organizațiilor Partidului Șor, vizați în cele o sută de percheziții


https://www.ipn.md/ro/presedinti-si-secretari-ai-organizatiilor-partidului-sor-vizati-in-7965_1091296.html

Perchezițiile în dosarul finanțării ilegale a Partidului Șor au avut loc la sediile organizațiilor teritoriale din mai multe raioane. Oamenii legii au ridicat de la președinții și secretarii organizațiilor de partid documente, înscrisuri și corespondență referitor la persoane fizice și juridice care ar fi beneficiat de plăți pentru prestarea de servicii sau activități în interesul partidului din fonduri ilegale, transmite IPN.

Potrivit Centrului Național Anticorupție, au fost descoperite suporturi de date electronice, precum telefoane mobile, hard-disck-uri portabile, agende electronice, laptopuri, ce ar conține date ce ar proba finanțarea ilegală a formațiunii politice. Informațiile urmează a fi examinate, apreciate și coroborate în cumul cu alte probe administrate în cadrul cauzei penale.

Partidul politic Șor a calificat perchezițiile drept abuzive și ilegale. Potrivit lor, scopul acestor acțiuni este de a stopa protestele formațiunii. „În cadrul așa-numitelor percheziții, sculele regimului Sandu au dat buzna în oficiile teritoriale, dar și în casele activiștilor și le-au confiscat bunuri personale, sub pretextul că acestea ar fi probe la dosarul penal, fabricat la comanda PAS”, se arată într-un comunicat de presă al partidului.

În cadrul acestei cauze penale, săptămâna trecută a fost reținută deputata Marina Tauber, care a rămas fără imunitate parlamentară pe 21 iulie. În prezent ea se află în arest preventiv în Penitenciarul nr. 13, măsura fiindu-i aplicată pentru un termen de 30 de zile.