logo

Președintele Dodon i-a adresat felicitări lui Vladimir Putin


https://www.ipn.md/ro/presedintele-dodon-i-a-adresat-felicitari-lui-vladimir-putin-7965_1040628.html

Președintele Igor Dodon i-a adresat felicitări președintelui rus Vladimir Putin cu prilejul realegerii în funcție după scrutinul prezidențial de duminică, 18 martie. Într-un mesaj postat pe Facebook, șeful statului menționează că astăzi Rusia, în frunte cu Vladimir Putin, a devenit un simbol al speranței pentru toate popoarele, care pledează pentru stabilitate în toate regiunile lumii, pentru politică internă și externă suverană, pentru valorile tradiționale.

„Vladimir Putin s-a prezentat ca un mare prieten al Republicii Moldova. Prin nemijlocita sa participare și prin sprijinul său au fost obținute acorduri extrem de importante între statele noastre cu privire la deschiderea pieței rusești pentru companiile moldovenești, cu privire la amnistia migrațională pentru zeci de mii de muncitori din Moldova care muncesc în Rusia”, a declarat Igor Dodon, citat de IPN.

Șeful statului și-a exprimat convingerea că pentru Putin au votat marea majoritatea cetățenilor Federației Ruse cu reședința în Republica Moldova. „Cu acest prilej, aș vrea să confirm că Republica Moldova manifestă interes pentru continuarea aprofundării și extinderii parteneriatului strategic cu Federația Rusă, bazat pe relațiile istorice bune și prietenoase, care s-au format de-a lungul secolelor între statele și popoarele noastre”, mai menționează Igor Dodon.

În cadrul alegerilor prezidențiale din 18 martie, pentru Vladimir Putin și-au dat votul 56 de milioane de cetățeni ruși, ceea ce reprezintă peste 76%.