logo

Preşedintele a avut o întrevedere cu Mitropolitul Vladimir


https://www.ipn.md/ro/presedintele-a-avut-o-intrevedere-cu-mitropolitul-vladimir-7967_1006454.html

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut o întrevedere cu Mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldovei, ÎPS Vladimir. În cadrul întrevederii, Nicolae Timofti a subliniat rolul Bisericii în stabilirea unui climat de pace în societate, dar nu a abordat subiectul pe care insistă cel mai mult reprezentanţii Bisericii – interzicerea propagandei homosexuale, transmite IPN.

„Feţele bisericeşti, dar şi politicienii trebuie să abordeze cu maximă atenţie şi cu delicateţe temele divergente, care provoacă dispute în societate”, a spus şeful statului, citat într-un comunicat de presă al Preşedinţiei.

Părţile au convenit ca atât reprezentanţii Bisericii, cât şi cei ai statului, au misiunea comună de a promova în rândul cetăţenilor mesaje de conciliere şi de respectare deopotrivă a legilor statului şi moralei creştine. Şeful statului a remarcat în context că este inadmisibil ca reprezentanţii Bisericii să aibă o atitudine agresivă şi duşmănoasă faţă de conducerea oficială a statului, aleasă în mod democratic de cetăţenii ţării.

„Punctele de vedere agresive şi provocatoare asupra unor teme delicate, exprimate de unii reprezentanţi ai clerului, nu reprezintă poziţia oficială a Bisericii Ortodoxe”, a declarat Mitropolitul Vladimir. De asemenea, Mitropolitul l-a invitat pe preşedintele Nicolae Timofti să se întâlnească cu membrii Sinodului Mitropoliei Moldovei, pentru continuarea discuţiilor pe subiecte de interes comun, în viitorul apropiat.

Înalt Prea Sfinţitul mitropolit Vladimir l-a informat pe preşedinte despre vizita în Republica Moldova, în perioada 7-9 septembrie, a Patriarhului Moscovei şi al Întregii Rusii, Kiril.