logo

Președinta Parlamentului European vine duminică în PMAN


https://www.ipn.md/ro/presedinta-parlamentului-european-vine-duminica-in-pman-7965_1097031.html

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, va efectua o vizită în Republică Moldova. Oficiala va participa la evenimentul care va fi organizat duminică în Piața Marii Adunări Naționale. Informația a fost confirmată pentru IPN de către purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă.

Roberta Metsola va avea o adresare în cadrul Adunării „Moldova Europeană”, alături de președinta Maia Sandu. Președinta Parlamentului European participă la eveniment la invitația șefei statului.

Cu prilejul vizitei, președinta Parlamentului European a declarat că așteaptă cu nerăbdare să se afle duminică la Chișinău pentru a susține alegerea europeană a Moldovei. „Locul dumneavoastră este în Uniunea Europeană și vă susținem pe deplin pe calea spre viitoarea aderare. Parlamentul European va fi întotdeauna un prieten adevărat și un aliat al Republicii Moldova. Pentru că pentru noi nu există nicio îndoială: viitorul nostru este împreună”, a menționat Roberta Metsola

Participanții la eveniment se vor aduna în PMAN între orele 10.00 și 11.00. Adunarea „Moldova European” va fi inaugurată cu intonarea imnului Republicii Moldova de către soprana Valentina Naforniță.

Adunarea „Moldova Europeană” este concepută ca un mesaj ferm transmis comunității internaționale privind dorința sinceră a cetățenilor Republicii Moldova de a fi parte a familiei europene. Evenimentul este organizat în preajma Summitului Comunității Politice Europene care va avea loc în Republica Moldova la 1 iunie.