logo

Preotul Maxim Melinti a fost repus în dreptul de a săvârși liturghii


https://www.ipn.md/ro/preotul-maxim-melinti-a-fost-repus-in-dreptul-de-a-7967_1043476.html

Preotul Maxim Melinti, paroh al Bisericii din satul Ghidighici, a fost repus în dreptul de a săvârși liturghii, din data de 9 august. Decretul Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove a fost publicat de preot pe o rețea de socializare, transmite IPN.

La 21 iunie, Mitropolia l-a înlăturat pe preot de la oficierea slujbelor religioase pe motiv că ar fi promovat și încurajat minoritățile sexuale. Pe 1 august, în cadrul unei conferințe de presă la IPN, preotul s-a pocăit public și a rugat Mitropolia să-i restabilească dreptul de a sluji și de a desfășura acțiuni de ordin liturgic, social și misionar. Totodată, preotul s-a angajat pe viitor să fie atent la replici și la acțiunile pe care le face.

Preotul Maxim Melinti este cunoscut ca un bun activist civic. Deseori desfășoară acțiuni de caritate în sprijinul familiilor vulnerabile. La sfârșitul anului trecut, a luat premiul ONU pentru respectarea, promovarea drepturilor omului în Republica Moldova și abordare incluzivă și răsturnarea stereotipurilor în slujirea cotidiană. Totodată, s-a implicat activ în acțiunile de informare în rândul creștinilor cu privire la prevenirea infecției cu HIV/SIDA.