logo

Premiile UE pentru societatea civilă din Moldova


https://www.ipn.md/ro/premiile-ue-pentru-societatea-civila-din-moldova-7967_1049177.html

Delegația Uniunii Europene în Moldova a premiat vineri, 7 iunie, organizațiile societății civile care au implementat proiecte, finanțate de UE, cu un impact durabil și pozitiv asupra democrației, economiei și societății, transmite IPN.

La Gala Premiilor Europene pentru Societatea Civilă, au fost premiate șase organizații ale societății civile de nivel național și local.

IDIS Viitorul a luat premiul pentru o guvernanță mai puternică. Premiul a fost oferit pentru proiectul „Îmbunătățiri inovative în sistemul de achiziții publice”. „Lucrăm cu instituțiile care reglementează sectorul achizițiilor pentru a avea politici mai bune și mai sănătoase pe domeniu, inclusiv cadru legal și de reglementare a procesului de achiziție. Lucrăm cu organizațiile societății civile pentru a le consolida capacitățile de monitorizare a achizițiilor, în special la nivel local. Capacităm organizațiile mici, monitorii, cetățenii activi să cunoască procesul de achiziție”, spune Diana Enache, coordonator de proiect la IDIS Viitorul.

Premiul pentru o economie mai puternică a fost acordat Centrului regional de dezvoltare socio-economică din Cahul pentru că a contribuit cel mai mult la reducerea sărăciei, crearea de locuri de muncă și emanciparea economică.

Premiul pentru o societate mai puternică i-a fost oferit Asociației Keystone Moldova pentru că apără drepturile și interesele persoanele defavorizate și ale celor cu diferite nevoi speciale.

În cadrul Galei de premiere a inițiativelor tangibile, realizate de către organizațiile societății civile, pe lângă cele trei premii, au fost acordate trei mențiuni speciale.

Caritas Moldova s-a învrednicit de o mențiune pentru consolidarea încrederii, deoarece a dezvoltat soluții concrete și viabile a anumitor probleme cu care se confruntă cetățenii de pe ambele maluri ale Nistrului.

Ce-a de a doua mențiune a fost acordată pentru promovarea egalității de gen și emancipării femeilor. Datorită Asociației Femeilor din Poliție a crescut numărul femeilor în această profesie, potrivit Marianei Carabanovici, ofițer de poliție la Chișinău.

Asociația Eco Răzeni din raionul Ialoveni a primit mențiunea pentru promovarea schimbării. Premiul a fost oferit pentru cel mai bun proiect local care a contribuit la dezvoltarea comunității lor.

Gala Premiile Europene pentru Societatea Civilă se află la ce-a de-a a doua ediție.