logo

Premierul României subliniază sprijinul activ pentru începerea negocierilor UE cu Moldova


https://www.ipn.md/ro/premierul-romaniei-subliniaza-sprijinul-activ-pentru-inceperea-negocierilor-ue-7965_1101400.html

Premierul român, Marcel Ciolacu, subliniază sprijinul activ pe care România îl acordă Republicii Moldova pentru începerea procesului de negociere a aderării la Uniunea Europeană, în contextul Consiliului European desfășurat pe 14-15 decembrie. Declarația a fost făcută în cadrul unei discuții telefonice cu premierul Dorin Recean, transmite IPN.

„Guvernul României va continua să susțină puternic parcursul european al Republicii Moldova și să fie partener de încredere în întregul proces de aderare”, a afirmat prim-ministrul României.

De asemenea, în cadrul dialogului telefonic, au fost discutate proiectele de cooperare bilaterală, în special în domeniile interconexiunilor energetice transfrontaliere și al asistenței financiare pe care România o acordă pentru dezvoltarea Republicii Moldova.

La începutul lunii noiembrie, Comisia Europeană a recomandat deschiderea negocierilor de aderare a Republicii Moldova și Ucrainei la Uniunea Europeană. Decizia finală privind începerea negocierilor cu Moldova va fi luată de către statele membre la reuniunea Consiliului European din 14-15 decembrie.