logo

Premierul Recean și vicepremierul Popșoi vor participa la Forumul Diplomației din Antalya


https://www.ipn.md/ro/premierul-recean-si-vicepremierul-popsoi-vor-participa-la-forumul-7965_1103012.html

Premierul Dorin Recean și vicepremierul Mihai Popșoi, ministru al afacerilor externe, vor participa pe 1și 2 martie la Forumul Diplomației din Antalya, Turcia. Șefi de state și de guverne, miniștri și experți vor aborda la forum subiecte de actualitate de pe agenda regională și internațională, transmite IPN.

În marja forumului, ministrul Mihai Popșoi va avea întrevederi cu omologii săi din Turcia, Ungaria, Muntenegru, Serbia, Luxemburg, Elveția, Marea Britanie, Slovacia, Egipt, Azerbaijan, Kazahstan. „În cadrul întâlnirilor vom discuta despre consolidarea cooperării bilaterale dintre țările noastre. Totodată, voi participa în calitate de vorbitor la panelul despre provocările privind securitatea alimentară globală. Forumul Diplomatic din Antalya se află la cea de-a treia ediție”, a precizat Mihai Popșoi.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a comunicat miercuri că premierul participă la Forumul Diplomației din Antalya la invitația președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdoğan. „Scopul este de a comunicat obiectivele de țară ale Republicii Moldova, de a dinamiza relațiile bilaterale, în special pe filiera economică și investițională pentru a atrage noi oportunități de investiție. Acest aspect generează locuri de muncă și condiții de salarizare mai bune, în cazul întreprinderilor care sunt constituite de către oamenii de afaceri din ambele state”, a adăugat Daniel Vodă.