logo

Premierul la întrevederea cu președintele Bulgariei: Aderarea la familia europeană este prioritate


https://www.ipn.md/ro/premierul-la-intrevederea-cu-presedintele-bulgariei-aderarea-la-familia-7965_1103067.html

În pofida tuturor provocărilor, aderarea la marea familie europeană este o prioritate pentru Republica Moldova, care avansează cu fermitate în implementarea reformelor necesare. Declarația aparține premierului Dorin Recean și a fost făcută în cadrul întrevederii cu președintele Bulgariei, Rumen Radev. Oficialii participă la cea de-a treia ediție a Forumului diplomației, care se desfășoară în Antalya, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă al Guvernului se precizează că Dorin Recean și Rumen Radev au discutat despre provocările regionale și globale, reformele implementate de Guvern pentru creșterea bunăstării cetățenilor, precum și despre intensificarea colaborării moldo-bulgare în domenii-cheie. De asemenea, au abordat recentele evoluții de securitate din regiune și încercările de destabilizare a societății moldovenești, pentru a submina perspectivele de integrare în UE.

„În pofida tuturor provocărilor, aderarea la marea familie europeană este o prioritate și avansăm cu fermitate în implementarea reformelor necesare”, a subliniat premierul Dorin Recean.

Părțile au salutat înființarea în orașul Taraclia a sucursalei Universității „Angel Kanchev” din orașul Ruse, Bulgaria. Astfel, potrivit lor, va fi îmbunătățită calitatea educației și formării profesionale pentru tinerii din sudul țării, condițiile de muncă pentru profesori, iar absolvenții vor primi diplome de studii la specialități acreditate și recunoscute în Europa.

Cea de-a treia ediție a Forumului diplomației se desfășoară în Antalya în perioada 1-3 martie și reunește șefi de state și de guverne, miniștri și experți pentru a aborda subiecte de actualitate de pe agenda regională și internațională.