logo

Prejudicii de 3 mln lei în escrocheria „ruda implicată în accident”. 5 persoane sunt arestate


https://www.ipn.md/ro/prejudicii-de-3-mln-lei-in-escrocheria-ruda-implicata-in-7967_1106468.html

Un tânăr de 24 de ani din capitală a fost reținut pentru faptul că ar face parte dintr-un grup criminal care comite escrocheria „ruda implicată în accident rutier”. De asemenea, au mai fost reținuți patru complici, care ar fi implicați în cel puțin 20 de cazuri. Suma prejudiciului cauzat părților vătămate a fost estimată la circa trei milioane de lei, transmite IPN.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, s-a stabilit că suspectul, în vârstă de 24 de ani, acumula de la curieri mijloacele financiare, banii fiindu-i transmiși prin plasarea în diferite ascunzișuri. După ce ridica banii, îi transmitea mai departe până ajungeau la capul grupării criminale, peste hotarele țării.

În urma măsurilor speciale de investigație, oamenii legii au reținut patru complici – două femei, de 22 și 52 de ani, și doi bărbați, de 50 și 55 de ani. Polițiștii și procurorii au stabilit complicitatea suspecților în cel puțin 20 de cazuri, atât pe teritoriul capitalei, cât și în raioanele țării.

În urma perchezițiilor dispuse la domiciliile figuranților au fost depistate și ridicate mijloace bănești ce nu le aparțin. Suspecții au fost plasați în arest pentru 30 de zile, iar conform legislației riscă până la 7 ani de închisoare.