logo

PPEM nu participă la alegerile parlamentare


https://www.ipn.md/ro/ppem-nu-participa-la-alegerile-parlamentare-7965_1046173.html

Partidul Popular European din Moldova nu va participa la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 în calitate de concurent electoral cu liste sau candidați proprii. La ședința extinsă a Consiliului Național al PPEM s-a decis că formațiunea va sprijini candidații din circumscripții electorale care împărtășesc aceleași valori pro-europene, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă al PPEM se spune că membrii partidului au examinat evoluția situației social-politice din Republica Moldova, menționând polarizarea preferințelor electoratului din țară pe extremele de stânga, dreapta și centrul eșichierului politic. Totodată, a fost subliniată creșterea ponderii susținătorilor vectorului pro-rusesc de dezvoltare a statului și pericolul revenirii la putere a unor forțe politice revanșarde și anti-europene.

Potrivit PPEM, în situația dată, o fragmentare excesivă a segmentului de centru-dreapta ar putea facilita procesul câștigării alegerilor de către Partidul Socialiștilor, fapt care ar însemna blocarea pe o perioadă nedeterminată a parcursului european al Republicii Moldova și a reformelor demarate de guvernele anterioare. Decizia de a nu participa la scrutinul electoral are scopul de a nu admite asemenea scenarii.

În același timp, în perioada următoare partidul își va consolida forțele și se va pregăti pentru alegerile locale din anul viitor.