logo

PPE propune invitarea Maiei Sandu să se adreseze plenului Parlamentului European


https://www.ipn.md/ro/ppe-propune-invitarea-maiei-sandu-sa-se-adreseze-plenului-7965_1087904.html

Grupul Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European a propus invitarea președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, să se adreseze plenului forului legislativ europeana. „Împreună cu președintele Grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber, și cu vicepreședinta grupului, Rasa Jukneviciene, i-am transmis la începutul săptămânii o scrisoare președintei Parlamentului European, Roberta Metsola, în care îi propuneam să o invite pe președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, să se adreseze plenului Parlamentului European”, a scris deputatul european din partea României Siegfried Mureșan pe pagina sa de pe Facebook.

„Am spus în scrisoare că, în contextul politic tensionat din vecinătatea estică, există o țară în regiune unde sunt evoluții pozitive, iar aceea este Republica Moldova. Am spus că există acum la Chișinău o majoritate politică proeuropeană care a demonstrat în ultimele luni că vrea și poate să implementeze reformele pe care oamenii le așteaptă. O majoritate care dorește apropierea de Uniunea Europeană. Am mai spus că actorul principal al acestei evoluții pozitive din Republica Moldova este președinta Maia Sandu. De aceea, prin invitarea Maiei Sandu în plenul Parlamentului European, transmitem un mesaj clar de sprijinire a eforturilor de reformă de la Chișinău și de apropiere dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova”, a precizat Siegfried Mureșan.

„Propunerea grupului parlamentar PPE a fost discutată și acceptată în Conferința Președinților Grupurilor Parlamentare, iar președinta Roberta Metsola o va invita în perioada următoare pe președinta Maia Sandu să se adreseze plenului Parlamentului European”, a specificat Siegfried Mureșan.

Solicitată de IPN, Sorina Ștefârță, purtătoarea de cuvânt a Președinției, a menționat că „Propunerea PPE trebuie să urmeze procedurile diplomatice standard. Președinția așteaptă să primească invitația oficială, după care va fi dat un răspuns”.